Siirrä toimisto kesällä ulos – olet siellä tuotteliaampi ja onnellisempi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Arkkitehti ja työpaikkojen suunnittelun erikoisasiantuntija Leigh Stringer esittelee uuden ja valtaisaa suosiota New Yorkin seudulla keräävän työkonseptin. Koska nykyteknologia mahdollistaa työskentelyn ilman, että ihmisen tarvitsee olla fyysisesti yhdessä paikassa, suosittelee hän yrityksiä viemään kokouksia ja työpäiviä ulkoilmaan.

New Yorkin Madison Square Parkiin on toteutettu pop-up -toimistomahdollisuus, jossa on ulkoilmaan sijoitettuja väliaikaiskonttoreita. Ihmisiä kehoitetaan siirtymään ulos pitämään kokouksia ja ideariihiä. Stringer vie konseptia innokkaasti eteenpäin, sillä hänen mielestään työpäivän jälkeen vietetty aika ulkona ei yksinkertaisesti riitä pitämään ihmisen mieltä onnellisena. Keskiverto amerikkalainen viettää nykyisin päivästään 90 prosenttia sisätiloissa.

On sanomattakin selvää, että liian vähäinen ulkoilmasta nauttiminen vaikuttaa hyvinvointiin. Stringerin järjestämän kyselyn mukaan 87 prosenttia ihmisitä nauttii ulkoilmassa olemisesta, mutta silti 75 prosenttia ei tee koskaan töitä muualla kuin sisätiloissa. Teknologia mahdollistaa ulkona työskentelmisen, mutta suurimpana pelkona on säätilojen vaihtelun lisäksi työnantajan ja työkavereiden olettamukset etätoimistosta.

Joillakin saattaa vallita harhaluulo, että etätyöskentely tai ulkotoimiston pitäminen olisi pelkkää laiskottelua. Tutkimusten mukaan työntekijästä tulee tuotteliaampi, mikäli hän pääsee työskentelemään toimistoympäristön ulkopuolelle ja itselleen nautinnollisempaan ympäristöön. Raitis ilma poistaa stressiä, parantaa muistia ja tekee ihmisestä onnellisemman, luovemman, terveemmän ja ennen kaikkea tyytyväisemmän.

Mikäli haluaa viedä työskentelyä vielä astetta rohkeampaan suuntaan, voi kokouksia pitää esimerkiksi luonnossa toteutettavien kävelylenkkien muodossa viinerikahvien sijaan. Tutkimusten mukaan vähemmän toimistossa työskentelevät työntekijät ovat 15 prosenttia vähemmän myös sairauslomalla vuodessa, MBG uutisoi.

Office for today 💻☕️ #outsideoffice #work #bussiness #motivation #

A post shared by Lina Kuliešienė (@saltibarstis) on

#popupoffice #outdooroffice #summeroffice

A post shared by Frans-Pieter de Jong (@fpdejong) on