Riitely vaikuttaa aviomiesten terveyteen – huonontaa vastustuskykyä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Parisuhteissa olevat ihmiset riitelevät ja kinastelevat, mkä on täysin normaalia. Osa pariskunnista voi kinastella pienistä asioista pitkin päivää ja osa taas harvemmin, mutta isommin. Toisinaan riiteleminen puhdistaa sopivasti ilmapiiriä ja auttaa parisuhdetta, mutta välillä riidoilla on myös negatiivisia vaikutuksia.

Daily Mail -sivusto kertoo Nevadan yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että avioparin riiteleminen vaikutti etenkin miesten terveyteen. 16 vuotta kestäneessä tutkimuksessa seurattiin yhteensä 373 avioparia, heidän terveyttään ja sitä miten usein ja millä tavalla he riitelivät.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että riidat eivät vaikuttaneet vaimoihin juuri mitenkään, mutta niillä oli kuitenkin pidempiaikainen vaikutus aviomiehiin. Riitojen jälkeen miehet kärsivät univaikeuksista, päänsärystä ja heidän vastustuskykynsä heikkeni mikä vaikutti negatiivisesti myös heidän kardiovaskulaariseen terveyteensä.