Ravintoneuvoja esitteli takareisiään: ”Selluliitti ei tarkoita että olisit huonossa kunnossa”

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Selluliitti on monien naisten kohdalla asia, jonka kanssa he joutuvat elämään. Selluliittia voi tulla kenelle tahansa eikä se ole ongelma ainoastaan sellaisilla naisilla, joilla on ylimääräistä rasvaa kehossaan.

Niekke-niminen ravintoneuvoja on huomannut, että etenkin moni nainen ajattelee selluliitin tarkoittavan automaattisesti sitä, että hän ei ole tarpeeksi hyvässä kunnossa tai syö tarpeeksi terveellisesti. Sen vuoksi Niekke on päättänyt avoimesti näyttää omalla Instagram-kanavallaan seuraajilleen, että myös hänellä on selluliittia takareisissään.

Niekken vartalo näyttää todella sopusuhtaiselta, kiinteältä ja lihaksikkaalta. Hän on jo monen vuoden ajan syönyt terveellisesti ja kuntoillut säännöllisesti neljä kertaa viikossa. Silti selluliitti ei ole lähtenyt jaloista. Nainen tietää kuitenkin olevansa fyysisesti hyvässä kunnossa, minkä vuoksi hän ei anna kuhmuisten takareisien määritellä hänen omaa ajattelutapaa itsestään.

Selluliittia syntyy kun rasvaa ihoon sitovat kollageenit venyvät ja repeytyvät minkä seurauksena rasvasolut pääsevät leviämään. Moni luulee, että selluliitti on rasvaa, mutta itse asiassa se on ihon pieniin taskuihin epätasaisesti kertynyttä rasvasolukkoa.

‼️READ CAPTION‼️’ Since I’ve been posting these kind of pictures there was one thing that stood out and that’s the fact many women let cellulite define how fit (or not fit) they are..🤷🏼‍♀️ I know I also did. We tell ourselves we don’t exercise enough or eat healthy enough and look less lean and are less worthy because of the cellulite. We tell ourselves we can’t be “fit” because of the cellulite.😢 I work out a few years now, I train about 4 times a week and eat nutritious foods as much as I can, and I still have got cellulite (lipedema)! So let me tell you this ☝🏼” • First of all you’re definitely 100% not less worthy or beautiful when you’ve cellulite! You can reduce cellulite by exercising and eating the right foods, but there’s a big change it never really goes away🙋🏼‍♀️ And that’s more than okay! Because almost every women has it, some maybe more and some maybe less. It’s just a part of the human body and nothing to be ashamed about !!❤️❤️❤️ #bodypositive

A post shared by Nienke (@nienkke) on

“I have fat, I have cellulite (in my case also lipedema), I have an uneven skin, I have stretch marks but I AM none of these things. They don’t define me & they don’t make me think any less of myself”. Love these words from @aylish_rutherford because they describe exactly how it is and how we should think🙌🏼” • I just wanted to keep this post short and tell you girls that there’s nothing wrong with having those things, they’re just normal and a part of us women🙋🏼‍♀️ It’s so easy to get caught up in wanting the “perfect” smooth Instagram body, that we forget that it’s something impossible to achieve☝🏼And we often forget that those “perfect” bodies doesn’t even look like that in real life! ” • Please remember things like cellulite are completely normal and nothing to be ashamed for having!! So please don’t compare yourself to a “perfect” Instagram body. Love and accept yourself just the way you are, you’re beautiful!💕💕

A post shared by Nienke (@nienkke) on

Cellulite, some girls have more of it than others but almost every girl has it. But we often seem to forget that it’s so normal having it. 🤷🏼‍♀️ Because of so called “perfect” pictures on instagram, we think we should look like those instagram models with the smooth skin and toned bodies. So many girls believe they have to look like that to be beautiful, worth it or to be accepted. And yes, I also believed I needed look a certain way to “fit in”. 😅 But sometimes we forget those pictures are often photoshopped, posed and edited. Please keep in mind that instagram isn’t always real life and it’s so easy to photoshop pictures. ☝🏼 Don’t be hard on yourself by wanting to look like the models on the pictures. Having cellulite, stretch marks, or whatever doesn’t make you less attractive or less worthy. So don’t be afraid a show them💕 ———————————————————————— Tag your friends who need to see this post!

A post shared by Nienke (@nienkke) on

Hello beautiful people💕 Social media and society made it so hard to love yourself with your “flaws”. Especially young girls see so much “perfect” photos on social media and in magazines, that they’re going to believe that you have to look like that to be beautiful 😪 So yes, it also took me quite some years, but I can say that I love my body just the way it is. I struggled so much with my cellulite (lipoedema) over the past years, but that didn’t make me any happier.😅 And when you look around (in real life) you’ll see that almost every girl/women/model has it.👀 That made me realise that it’s normal and that you aren’t less beautiful with it. It’s way more beautiful you’re happy and accepting yourself with them, then wishing you didn’t have them at all and be unhappy! 🤗💕

A post shared by Nienke (@nienkke) on