Kuolleeksi luultu vuorikiipeilijä löytyi hengissä – UAV-kopterin avulla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Himalajan vuoristossa kuolee vuosittain useita kiipeilijöitä. Vaikeakulkuisen maaston ansiosta osa julistetaan kuolleiksi ilman, että heidän ruumiitaan löydetään koskaan.

Skottilainen Rick Allen oli kiipeämässä Himalajan 8.000 metrin korkeuteen kohoavassa Broad Peakissa parinsa, Sandy Allenin kanssa. Sandy päätti keskeyttää kiipeämisen huonojen sääolosuhteiden vuoksi 65-vuotiaan Rickin jatkaessa matkaansa.

Laskeutuessaan alas vuorelta Rick liukastui jäähän ja putosi alas. Hänen pelättiin jo kuolleen, kunnes puolalaiset Bartek ja Andrzej Bargiel alkoivat tutkimaan vuorta UAV-kopterilla.

Lennokkikamera paikansi Rickin edelleen hengissä. Pelastajat ohjattiin BBC:n mukaan UAV-laitteen avulla lievistä vammoista ja pakkasenpuremasta kärsineen miehen luokse. Mies toimitettiin sairaalahoitoon, ja hän on sittemmin selvinnyt koettelemuksestaan.