Festivaali muutti kaupungin kadut spagettikastikkeeksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Vuosittain Espanjan Valenciassa juhlittu La Tomatina -festivaali kerää Bunolin kylään kymmeniä tuhansia festivaalivieraita kaduille viettämään riemukasta tomaattisotaa. Festivaali lisää suuresti alueen turismia. Tänä vuonna kaduille kerääntyi yli 20.000 ihmistä.

Tomaattifestivaalien ideana on heitellä tomaattimössöä ihmisten päälle, ja jäljelle jäävä sotku on karmivaa katseltavaa. Käytännössä kadut päällystetään tomaattimurskalla. Bunolin kylässä asuu 9.000 ihmistä, mutta festivaali tuo kaupungin kaduille jättimäärän turisteja.

Perinne on jatkunut vuodesta 1944. Festivaalia juhlitaan vuosittain elokuun viimeinen keskiviikko. Tämän vuoden tapahtuman festivaalitunnelmia on ikuistettu myös sosiaaliseen mediaan.