Tankki täyteen -sarja täytti 40 vuotta

Viihdeuutiset · Stara.fi

1980-luvulla supersuosioon noussut komediasarja Tankki täyteen täytti viime viikon lauantaina 23.9.2018 tasavuosia, sillä sarja esitettiin ensikerran televisiossa 15. syyskuuta 1978. Sittemmin sarja on nähty myös uusintana.

Klassikkosarjassa seurataan Emmin, Juhanan ja Sulo Vilenin, konstaapeli Artturi Reinikaisen ja monien muiden värikkäiden hahmojen elämää Pirkanmaalla. Sarjan ensimmäinen jakso Supisuomalainen mykkäkoulu teki aikanaan historiaa, kun sen aloituskohtauksessa ei puhuttu juuri mitään. Jakson voi katsoa YLE Areenasta tästä linkistä.

Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen kirjoittamaa ja Esko Leimun ohjaamaa Tankki täyteen -sarjaa esitettiin ensimmäisen kerran vuosina 1978 – 1980. Sarja sai suuren suosion, ja siinä esiintyneen poliisihahmon perusteella tehtiin vuonna 1982 niin sanottu spin off -sarja Reinikainen, joka nousi vielä edeltäjäänsäkin suositummaksi televisiosarjaksi.