Onko romanssi vaarassa romuttua? Riisu ruusunpunaiset lasit

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yksikään suhde ei ole auvoista rakkauden aalloilla keinumista ja riemuvoittoa vuodesta toiseen. Vaikeina aikoina kannattaa tunnustaa varoitusmerkit ja korjata ongelmat, ennen kuin se on liian myöhäistä. Alkuhuumassa saattaa olla vaikea erottaa hälytysmerkkejä, jotka voivat myöhemmin osoittautua ongelmallisiksi.

Jos toinen osapuoli leveilee saavutuksillaan, flirttailee jatkuvasti muille, haukkuu ex-kumppania hulluksi sekopääksi ja salailee liikaa asioita elämästään, kannattaa harkita suhdetta uudelleen. Syrjähypyn kautta parisuhteen perustaneilla on suurempi todennäköisyys eroon, koska mikä estää uuden suhteen hakemista aina uudelleen? Tiikeri ei aina pääse raidoistaan.

Osa saattaa etsiä kumppaniehdokkaita ainoastaan heidän varallisuuden, ulkonäön tai muiden saavutusten perusteella. Ihanteellinen ja tarpeeksi menestynyt ihminen menee aidpn rakkauden edelle silloin, kun hän toimii erinomaisena esittelykappaleena muille.

Yhtä väärin on se, että parisuhteen osapuoli salailee seurusteluaan, eikä kerro ihastuksestaan muille. Haukkuminen, jopa leikillään nimitteleminen, voi olla monen mielestä loukkaavaa. Aluksi ne voi ottaa vitsinä, mutta entä isomman riidan koittaessa? Laiskat ja saamattomat kumppanit hakevat yleensä elämäänsä ihmistä, joka tekee ja kustantaa asioita heidän puolestaan. Parisuhde vaatii kahden ihmisen panostuksen ja sitoutumisen.