Talvi tulee pian! Tässä kolme tehokkainta ulkoilulajia

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä siirtää treenaamisen sisätiloihin talven saavuttua, vaikka ulkoilua voi jatkaa erilaisten kuntoilulajien muodossa. Kolme tehokkainta talviurheilulajia ovat hiihto, maastojuoksu ja lumikenkäily.

Men’s Healthin kuntoasiantuntijat muistuttavat, että talviajaksi ei kannata piiloutua kokonaan punttisalille. Vaikka ryhmäliikuntatunneilla ja painonnostolla voi saavuttaa erinomaisia tuloksia, voi ulkoliikuntalajiella saada tyydytettyä paremmin päivän happihyppelyn tarvetta. Murtomahiihto kuluttaa keskimäärin 735 kilokaloria tunnissa.

Maastojuoksussa kannattaa olla tarkkana, ettei lähde kipittämään jäisille poluille. Lumisessa maastossa on kuitenkin helppo juosta puolen tunnin pituisia pyrähdyksiä ja nostaa tehokkaasti sykettä. Juoksuharrastuksessa on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota oikeanlaiseen ja tarpeeksi lämpimään pukeutumiseen.

Lumikenkäily on sisua ja kestävyttä vaativa kuntoilumuoto, jota päässee helpoiten kokeilemaan esimerkiksi laskettelukeskuksissa vuokraamalla varusteet enimmäistä kokeilua varten. Lajiin hurahtaneet nauttivat lumikenkäilyn tuomast vapaudesta, jolloin voi samoilla metsissä ja poiketa poluilta. Avuksi voi ottaa sauvat.