Nyt se on varmaa! Apple hidastaa vanhoja laitteitaan – tuomittiin miljoonakorvauksiin

Digi Ohhoh! · Stara.fi

Tammikuussa verkossa levisi kohupaljastus, jonka mukaan teknologiayhtiö Apple hidastaisi puhelimiaan tahallisesti tarkoituksenaan saada asiakkaansa ostamaan uudempia laitteita. Nyt väitteet on vahvistuneet, kun Apple on tuomittu Italiassa jättikorvauksiin asiakkaidensa huijaamisesta.

Asiasta uutisoineen The Guardian -lehden mukaan Applen päivitykset hidastivat yhtiön vanhempia laitteita tarkoituksellisesti. Italian kilpailuviranomaiset ryhtyivät taannoin tutkimaan epäilyjä, ja nyt maa on tuominnut Applen maksamaan 10 miljoonan euron sakot. Applen kilpailija Samsung sai samasta syystä viiden miljoonan sakot epärehellisestä toiminnasta.

Kilpailuviranomaisten mukaan Apple ja Samsung eivät olleet kertoneet kuluttajille, että uudet päivitykset hidastavat laitteita merkittävästi. Yhtiöt jättivät myös kertomatta keinoista palauttaa laitteiden toimintakyky normaaliksi. Apple esimerkiksi kehotti iPhone 6 -laitteiden omistajia asentamaan käyttöjärjestelmän version, joka oli tarkoitettu huomattavasti tehokkaammalle iPhone 7 -laitteelle. Päivitys johti ongelmiin vanhemman laitteen käytössä.