Lehti: Modern Talking voitti nimiriidan – coverbändi tuomittiin maksamaan korvauksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi 1980-luvun suosituimmista discoyhtyeistä oli Modern Talking, jonka ikivihreät hitit soivat yhä edelleen discoissa ja radioissa ympäri maailmaa. Vuonna 1999 perustettiin yhtyeen musiikkia vaaliva cover-yhtye Modern Talking Reloaded, jonka nimi on sittemmin hämmentänyt ihmisiä.

Monet fanit ovat luulleet, että kyseessä olisi aito ja alkuperäinen kasariyhtye. Samaa mieltä oli myös alkuperäisen Modern Talking -yhtyeen toinen osapuoli Thomas Anders, oikealta nimeltään Bernd Weidung, joka halusi kieltää yhtyeensä tavaramerkin luvattoman käyttämisen. Anders haastoi cover-yhtyeen Hampurin käräjäoikeuteen yhtyeensä tavaramerkin loukkaamisesta, musiikkialan ammattilehti Audience raportoi.

Lehden mukaan oikeus ratkaisi nimikiistan alkuperäisen yhtyeen voitoksi. Hampurin käräjäoikeus kielsi ”Modern Talking Reloaded” -tunnusmerkin käyttämisen toisen yhtyeen nimenä Saksan alueella. Lisäksi oikeus määräsi cover-yhtyeen maksamaan alkuperäisen Modern Talking -tavaramerkin haltijoille vahingonkorvauksia. Samasta asiasta raportoi myös Music Law -verkkolehti.

Andersia edustaneen asianajotoimisto Michow & Ulbrichtin mukaan tarkoituksena ei ole estää cover-yhtyeitä esiintymästä, vaan pyrkiä estämään fanien harhaanjohtamisen. Anders kertoi oikeudessa saavansa alituisesti faneilta palautetta, että he ovat erehtyneet luulemaan, että esiintymässä olisi aito Modern Talking.

PÄIVITYS 11.11.2018: Lisätty tieto, että tuomio koskee ainoastaan nimen käyttämistä Saksassa.