Kysely: Useat demokraattinaiset voittaisivat Trumpin – jos vaalit järjestettäisiin nyt

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa valitaan uusi presidentti jälleen vuonna 2020. Nyt Valkoisen talon hallintoa johtava Donald Trump on aiheuttanut runsaasti mielipiteitä virkakaudellaan. Tuoreen kyselyn mukaan hän häviäisi vaalit kolmelle demokraattinaiselle, mikäli äänestys järjestettäisiin nyt.

Yhdysvaltalainen uutissivusto Axios on rautaisten poliitiikan toimittajien perustama sivusto. Nyt sivuston toteuttaman kyselyn mukaan kaikki Yhdysvaltojen demokraattiehdokkaaksi kaavaillut naiset voittaisivat Donald Trumpin presidentinvaaleissa, mikäli vaalit järjestettäisiin tänään.

Donald Trump häviäisi Michelle Obamalle, Oprah Winfreylle, Kamala Harrisille, Amy Klobucharille, Kristen Gillibrandille, Hillary Clintonille ja Elizabeth Warrenille.

Donald Trump ei ole naispuolisten äänestäjien mieleen. Hän on nimitellyt, vähätellyt ja heikentänyt naisia kaksi vuotta kestäneellä presidenttikaudellaan. Yhdysvalloissa järjestetään marraskuussa välivaalit, jossa valitaan kongressin alahuoneen kaikki 435 edustajaa sekä kolmannes senaattoreista kongressin ylähuoneeseen.