Nyt on näyttävä musiikkivideo – tekemiseen käytettiin 2 250 valokuvaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanadalainen indierokkia soittava Said the Whale -niminen bändi on noussut hetkessä koko maailman tietoisuuteen ansioikkaan musiikkivideonsa avulla. Yhtyeen UnAmerican-kappale julkaistiin vasta äsken, mutta se on saavuttanut muutamassa päivässä lähes 200.000 katselukertaa.

Syy suosioon on selvä. Musiikkivideo on nimittäin toteutettu aikaa vaativalla tekniikalla. Se on kuvattu animaatiotyyliin yksi otos kerrallaan. Videota varten on käytetty 2.250 erillistä valokuvaa.

Videon alussa jo kerrotaan, että musiikkivideo on syntynyt ilman erikoistehosteita. Itse kappalekin on toimiva ja tarttuva. Yhtyeen nimi kannattaa panna mieleen viimeistään tässä vaiheessa, sillä siitä saatetaan kuulla isosti lähitulevaisuudessa.