Naisten erikoinen kynsiliiga – jopa puoli metriä pitkät kynnet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Newarkissa toimivassa Maria Ortizin kynsisalongissa vierailee naisia, joiden tavaramerkkinä ovat poikkeuksellisen pitkät ja koristellut kynnet. Näyttäviä kynsiä kantavat leidit kuuluvat Long Nail Goddesses -nimiseen ryhmään.

Maria Ortiz erikoistui aikoinaan poikkeuksellisen pitkien kynsien manikyyreihin. Pian hän huomasi, että hänen asiakkaanaan kävi yhä useampi kynsiään ahkerasti kasvattanut nainen. Pitkien kynsien koristeleminen voi kestää jopa yhden kokonaisen työpäivän verran.

Eräällä hänen asiakkaallaan on lähes puoli metriä pitkät kynnet. Transsukupuolinen Maria Ortiz on aidon onnellinen jokaisesta asiakaastaan, koska he toimivat samalla hänen tukiryhmänään identiteettikriisin keskellä. Joidenkin mielestä pitkät kynnet ovat kaikkea muuta kuin kauniit, mutta ainakin niiden kasvattajat itse pitävät niitä seksikkäinä.