Naiselle hämmentävä lemmikki – apinaa kohdellaan kuin pikkulasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Summervillessä asuva Stephanie Fusco sai kaksi vuotta sitten itselleen unelmiensa lemmikkieläimen. Naisen kotiin muutti Xander-niminen apina, joka on saanut sittemmin runsaasti hemmottelua osakseen.

Kapusiiniapina on vaativa lemmikkieläin ja sen omistajan on hoidettava vilkasta viikaria vuorokauden ympäri. Apinat ovat useissa paikoissa listattu kiellettyjen lemmikkieläinten listalle, mutta Fuscon asuttamassa Pohjois-Carolinassa se on edelleen sallittua. Naisen kotona on runsaasti tykötarpeita apinan kasvattamista varten, kuten isokokoinen häkki ja kiipeilypuu.

Apinasta huolehtiminen on vaikuttanut runsaasti Stephanie Fuscon elämään, sillä se on samalla kasvattanut naista vastuuntuntoisemmaksi. Hän kuvailee apinan omistamista lemmikkieläimenä vaativaksi ja raskaaksi, mutta kuitenkin palkitsevaksi.