Vankila uhkaa opettajaa – leikkasi rangaistuksena oppilaan hiuksia luokassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kalifornialainen lukion tiedeaineiden opettaja voi joutua kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan oppilaansa hiusten leikkaamisen takia. Opettaja oli leikannut yhden oppilaansa hiuksia luokan edessä kansallislaulua laulaen. Kyseessä oli kurinpitotoimi.

Visaliassa sijaitsevan University Preparatory High Schoolin oppilaan väitetään olleen kauhuissaan, kun hänen 52-vuotias opettajansa Margaret Gieszinger oli pyytänyt nuorta miestä luokan eteen istumaan. BBC:n mukaan opettaja oli leikannut oppilaan hiuksia saksilla ja laulanut epävireisesti Star Spangled Banner -laulua. Redditiin on julkaistu tilanteesta video.

Margaret Gieszingeriä syytetään kuudesta eri syytekohdasta, mukaanlukien lapseen kohdistuvasta väkivaltaisuudesta. Hän vapautui vankilasta maksettuaan 100.000 dollarin takuusumman, mutta saattaa joutua sinne oppilaan hiusten leikkaamisen vuoksi takaisin 3,5 vuodeksi. Entisaikaan opettajat rankaisivat fyysisesti huonosti käyttäytyneitä oppilaita. Nykyisin kurinpitotoimet ovat ankarasti kiellettyjä.

My buddies teacer forcefully cut his hair… from visalia