Lentokone joutui palaamaan kentälle – ihmisen sydän oli unohtunut koneeseen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Seattlesta Dallasiin matkalla ollut kone joutui palaamaan kentälle makaaberin löydön ansiosta. Joku oli unohtanut koneeseen ihmisen sydämen.

Kapteeni ilmoitti järkyttyneille matkustajille kesken lennon palaavan Seattlen lentokentälle. Kaliforniasta peräisin olleen sydämen määränpäänä oli Seattle, mutta elin oli unohtunut lentokoneeseen matkatavaroiden purkamisen aikana.

Ihmissydän täytyy tyypillisesti siirtää elimen luovuttajalta uudelle potilaalle 4-8 tunnin aikana. Tässä tapauksessa sydän oli kuitenkin luovutettu pelkkien sen läppien vuoksi, minkä ansiosta aikaa oli 48 tuntia.

Koneessa matkustamassa ollut mutta siirrettävään sydämeen liittymätön lääkäri kuvaili mokaa Seattle Times -lehdelle törkeäksi huolimattomuudeksi. Kone jatkoi matkaansa Dallasiin viiden tunnin viivästyksen jälkeen.