Mies istui 17 vuotta vankilassa kaksoisolentonsa tekemästä rikoksesta – sai yli miljoonan korvaukset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Richard Jones joutui vuonna 2000 painajaismaiseen tilanteeseen, joka oli kuin suoraan elokuvista. Hänet tuomittiin vankeuteen kaksoisolennon tekemästä ryöstöstä.

Jones tuomittiin käsilaukun varastamisesta Walmart-tavaratalon pihassa fyysisten todistusaineiden ja sormenjälkien puuteesta sekä alibista huolimatta. Hänet tuomittiin CNN:n mukaan 19 vuodeksi vankeuteen.

17 vuotta tuomion astumisesta voimaann Jones vapautettiin Innocence Project -järjestön ja Kansasin oikeusteteellisen koulun avustuksella. Tuomari vapautti miehen, sillä rikoksen uhri tai todistajat eivät pystyneet erottamaan häntä toisesta vangista, Ricky Amosista.

Kumpikin mies on saman ikäinen ja heidän ulkonäkönsä ovat hämmästyttävän samankaltaisia hiustyyliä ja partaa myöten. Jonesille maksettiin korvauksia yhteensä 1,1 miljoonan korvaukset, minkä lisäksi hänet julistettiin virallisesti syyttömäksi rikokseen.

 

MIP, in partnership with University of Kansas School of Law, is excited to announce that Richard Jones was exonerated…

Publiée par Midwest Innocence Project sur Jeudi 8 juin 2017