Näin hurjasti Microsoft visioi aikoinaan vuoden 2019

Digi · Terhi Piiroinen

Kerroimme viime vuoden lopulla, kuinka teknologiayhtiö Microsoft ohitti Applen maailman arvokkaimpana yhtiönä. Piilaakson herruudesta 70-luvulta saakka taistelleen Microsoftin visiot vuodelle 2019 ovat olleet aikoinaan nykysilmin katsottuna suhteellisen korkealentoisia.

Youtubessa on video Microsoft in 2019, joka kertoo teknologiayhtiön visioista tälle vuodelle. Videolla näytetään, kuinka älynäyttöjen ja erilaisten sovellusten osuus on suunnitelmien mukaan ollut keskeisessä asemassa. Haaveita ei ole täysin saavutettu, vaikkakin älylaitteiden teknologia on ottanut aimo harppauksia eteenpäin kuluneen kymmenen vuoden aikana.

Microsoft on suunnitellut kymmenen vuotta sitten valmistavansa luottokortin kokoisia puhelimia, älylaitteiden tavoin toimivia lasipintoja, keskenään synkronoivia ohjelmistoja ja toimintoja sekä ekologisia kodinohjausjärjestelmiä. Nähtäväksi jää, toteutuvatko yhtiön visiot jo seuraavan kymmenen vuoden aikana.