Kierukka päätyi naisen vatsaan – lojui siellä 11 vuotta!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Aivan väärään paikkaan vuosien ajaksi päätyvä ehkäisyväline saattaa kuulostaa urbaanilegendalta. Erään yhdysvaltalaisen naisen tapauksessa siitä tuli kuitenkin todellisuutta.

Ohiossa asuva Melinda Nichols päätti vuonna 2007 asennuttaa kierukan kohtuunsa. Myöhemmällä rutiinikäynnillä ehkäisyvälinettä ei kuitenkaan löydetty röntgenkuvasta. Lääkäri kertoi kierukan vain pudonneen pois.

Nichols ihmetteli hieman miksi hän ei ollut huomannut kierukan putoamista, mutta antoi asian olla. Viime vuonna nainen vieraili sairaalassa vatsakipujen vuoksi. Röntgenkuvassa niiden aiheuttajaksi paljastui vatsaan päätynyt kierukka.

Buzzfeed News -uutissivuston mukaan on erittäin harvinaista että kierukka liikkuu kehossa etenkään niin pitkiä matkoja. Nicholsin onneksi hän oli hankkinut vuosia aikaisemmin sterilisaation. Kohdun sijaan vatsaan päätynyt kierukka ei nimittäin arvatenkaan anna suojaa ei-toivotuilta raskauksilta.

 

It’s been in me 11 years. The doctors told me it fell out

Publiée par Melinda Nichols sur Jeudi 27 décembre 2018