Ravintolan kokaiinihampurilaiset tyrmistyttävät – vaatii 100 000 000 dollarin hyväntekeväisyyttä

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Australialainen popup-ravintola Pablo’s Escoburgers herätti taannoin kohua nimensä ja tarjoilemansa hampurilaisen ansiosta. Listalta löytyvä Patron Burger -hampurilainen on tehty näyttämään siltä, kuin sen päällä olisi kokaiinia.

Kokaiini on todellisuudessa valkosipulijauhetta eikä hampurilaisesta törröttävä 100 dollarin setelikään ole tietenkään aito. Monet pitivät pahamaineisen huumeparoiniin, Pablo Escobariin viittaamista silti mauttomana.

Ravintolan omistajan, Vaughan Marksin mukaan kyse ei ole Escobarin ylistämisestä. Hän kertoo SBS-uutissivustolle nimen olevan vain sanaleikki, jolla vedotaan ihmisten kiinnostukseen rikostapauksia kohtaan.

Marks on kuitenkin valmis muuttamaan Pablo’s Escoburgers -nimen yhdellä ehdolla. Mikäli vastustajat onnistuvat keräämään 100 miljoonaa dollaria valtisemalleen hyväntekeväisyysjärjestölle, tullaan ravintolan nimi vaihtamaan.

 

Facebook