Sinetöity Super Mario Bros -peli myytiin 100 000 dollarilla

Digi Pelit · Tim Isokivi

Hyvässä kunnossa säilyneet vanhat videopelit voivat olla arvoltaan antiikkiesineiden luokkaa. Nyt otsikoihin on noussut yksi kalleimpaan koskaan myyty peli.

Avaamaton Super Mario Bros -peli myytiin Heritage Auctions -huutokaupassa 100 150 dollarilla, eli noin 88 800 eurolla. Loistavan kunnon ohella korkeaksi kohonnut hinta selittyy myydyn kappaleen erityisellä harvinaisuudella.

Super Mario Bros julkaistiin vuosien 1985 ja 1994 aikana yhteensä 11 erilaisella kannella. Kaksi ensimmäistä oli sinetöity tarralla, ja niitä toimitettiin ainoastaan New Yorkin ja Los Angelesin testimarkkinoille vuosina 1985 ja 1986.

Nyt myyty Super Mario Bros on ainoa tiedetysti edelleen tarran sinetöimä avaamaton kappale. Sen kunto on luokitelty miltei uudenveroiseksi 9.4 pisteellä.