Great Smoky Mountainsin kansallispuisto on upea retkikohde – esittelyvideo houkuttelee visiitille

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pohjois-Carolinan ja Tennesseen osavaltioiden rajalla sijaitseva Great Smoky Mountainsin kansallispuisto tunnetaan sen näyttävästä Appalakkien vuorijonoon kuuluvasta vuoristosta. Se on myös Yhdysvaltojen suosituin kansallispuisto kävijämäärältään.

Great Smoky Mountains National Parkista on nyt julkaistu huikea video Youtubeen. Videolla esitellään upean miljöön maisemia, historiaa ja nykytilaa. Puisto on noin 2.100 neliökilometrin kokoinen alue, joka kuuluu myös UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

Kansallispuistossa vierailee vuosittain noin 11 miljoonaa kävijää. Se houkuttelee erityisesti vaeltajia ja retkeilijöitä, mutta myös kalastajia ja ratsastajia. Puistossa on myös kuvattu legendaarista Davy Crockett -ohjelmaa 1950-luvulla.