Lentoyhtiön AR-sovellus helpottaa matkustamista – kertoo ovatko käsimatkatavarat oikean kokoisia

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Käsimatkatavaroiden kokorajoitukset voivat aiheuttaa harmaita hiuksia lentoasemalla. Matkalaukun koko ei nimittäin aina vastaakaan niille asetettuja rajoituksia, mikä johtaa lisämaksuihin.

KLM Royal Dutch Airlines -lentoyhtiön oman sovelluksen tuore ominaisuus on suunniteltu helpottamaan matkaan valmistautumista. Lisättyn todellisuuden teknologiaan pohjaavan sovelluksen avulla voi selvittää, ovatko käsimatkatavarat varmasti sopivan kokoisia.

Käyttäjän ei tarvitse kuin avata sovelluksen AR bag checker -ominaisuus ja osoittaa kamerallaan matkalaukkua. Viereen ilmestyvä virtuaalimatkalaukku paljastaa, onko oma laukku rajoitusten mukainen. Ominaisuus löytyy KLM:n älypuhelinsovelluksen iOS-versiosta.