Lentoyhtiö WOW Air lopetti yllättäen – matkustajat jumissa ympäri maailmaa

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Islantilainen halpalentoyhtiö WOW Air on yllättäen lopettanut toimintansa ja perunut kaikki suunnitellut lennot. Tapaus on aiheuttanut harmaita hiuksia yhtiön asiakkaille.

WOW Air ilmoitti lopettamispäätöksestään verkkosivuillaan. BBC:n mukaan arviolta 10,000 lentoyhtiön asiakasta joutui pulaan ympäri maailmaa yhtiön kaikkien lentojen peruunnuttua.

Lentoyhtiö on kehottanut matkustajia palaamaan kotiin muiden yhtiöiden lennoilla. Norwegian on luvannut 25 prosentin alennuksen niille, jotka voivat esittää voimassaolevan WOW Airin varauksen. WOW Airlines on myös neuvonut asiakkaitaanottamaan yhteyttä luottokorttiyhtiöihin ja matkatoimistoihin saadakseen korvauksia perutuista lennoista.

Skuli Mogensenin vuonna 2011 perustama WOW Airlines paini viime vuosina talousongelmien kanssa. Islantilaisyhtiön tavoin monet lentoyhtiöt ovat olleet viime vuosina rahaongelmissa kilpailun ja nousevien polttoainekustannusten vuoksi.