NASA: Maapallo vihreämpi kuin vuosikymmeniin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ilmastonmuutos puhuttaa parhaillaan kovasti ympäri maailmaa, mutta samaan aikaan ympäri maailmaa kansakunnat ovat heränneet istuttamaan lisää metsiä. Tutkijatkin yllättyivät taannoin, kun selvisi, että esimerkiksi Kiina on istuttanut valtavia maa-alueita uusia metsiä.

Nyt NASA on vahvistanut, että maapallo on tällä hetkellä vihreämpi kuin vuosikymmeniin. Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA kertoi, että maapallon pinta-alasta on tällä hetkellä selvästi enemmän metsää kuin vertailuvuonna 2000. Eroa vuosituhannen vaihteeseen on peräti viisi prosenttia.

Syynä positiiviseen kehitykseen ovat tutkijoiden mukaan myös ihmisten aktiiviset toimenpiteet metsien istuttamisessa. Selvityksessään NASA on verrannut 1990-luvulla tallennettuja omia satelliittikuviaan ja Bostonin yliopiston tuottamaa materiaalia tuoreempiin. Niiden perusteella erityisen paljon uutta metsää on istutettu Kiinassa ja Intiassa.

Bostonin yliopiston ympäristöntutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Chi Chen kertoi, että nämä kaksi maata ovat istuttaneet kolmasosan uusista metsistä. Chenin mukaan seuraavaksi tiedemiesten tulee laskea ihmisten vaikutus mukaan ilmastonmuutosta koskeviin ennusteisiin.