Teslan robottiautot kaduille ensi vuonna – ei tarvitse enää kuljettajaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman ylivoimainen teknologiajohtaja Tesla on tuonut jo myös Suomen teille sadoittain autoja, jotka kykenevät ajamaan itse itseään haastavillakin teillä. Eilen Tesla järjesti tiedotustilaisuuden, jossa se esitteli tulevaa teknologiaansa. Ensi vuonna Tesla on nimittäin tuomassa teille autot, jotka eivät tarvitse enää lainkaan kuljettajaa.

Teslan ”robottitaksit” perustuvat uuteen teknologiaan, joka on kehitetty nimenomaan automaattiohjaukseen. Uudenlainen teknologia on mukana jo nyt valmistettavissa Tesloissa, joissa uudet ominaisuudet aktivoidaan aikanaan ohjelmistopäivityksillä. Teslan mukaan kahden vuoden sisällä nähdään lisäksi maanteillä autoja, joissa ei ole enää lainkaan rattia eikä kaasu- ja jarrupolkimia.

Teslan perustaja Elon Musk on tosin aiemminkin tehnyt lupauksia, jotka eivät ole toteutuneet annetuissa määräajoissa. Taannoin hän kertoi Teslan tuovan vuonna 2018 markkinoille auton, jolla paitsi ajaa täysin itse itsensä osoitteesta toiseen myös ajaa yhdellä latauksella tuhat kilometriä. Vielä sellaista ei ole kuitenkaan markkinoilla nähty.

Pari kuukautta sitten Tesla romahdutti uusien autojensa hinnat aiheuttaen jättimäiset tappiot viime aikoina uuden Teslan ostaneille. Monien uudehkojen Teslan autojen hinnat romahtivat yhdessä yössä kymmeniä tuhansia euroja.