Tänään vietetään kansallista koiranpäivää

Viihdeuutiset · Stara.fi

24. huhtikuuta vietetään jo 13. kertaa kansallista Koiranpäivää. Teemapäivän tarkoituksena on nostaa esille koiran merkitystä ja erilaisia rooleja osana yhteiskuntaa. Tämän vuoden Koiranpäivän Tunne koiraystäväsi -kampanjan tarkoituksena on tukea vastuullista koiran hankintaa.

Kampanjalla muistutetaan, että onnellinen koira onnellisessa kodissa vaatii huolellista puntarointia ja taustatyötä ennen koiran hankintaa. Kampanjan materiaalit kuvaavat, että koirissa on eroja. Olennaista on miettiä, onko koiralle tilaa omassa arjessa ja millainen koira parhaiten sopii omaan elämäntyyliin.

– Ihanaa Koiranpäivää! Kutsu kaverisi, perheesi ja tuttavasi mukaan viettämään karvaisten perheenjäsentemme omaa päivää. Laitetaan yhdessä myös some laulamaan koiriemme tarinoita tunnuksella #koiranpäivä2019 ja muistutetaan kaikille, että koiran omistaminen on elämäntapa, teemapäivän Facebook-sivuilla muistutetaan.

Koiranpäivänä ja viikon aikana kennelpiirit sekä erilaiset paikalliset koirakerhot ovat perinteisesti järjestäneet omia tapahtumiaan. Tänäkin vuonna eri puolilla Suomea järjestetään koko perheen tilaisuuksia, joissa on mahdollista tutustua eri koirarotuihin, koiraharrastuksiin sekä keskustella vastuullisesta koiran hankinnasta ja koiran omistamisesta.