Poliisi varoittaa: Polttoöljyhuijari liikkuu Hämeessä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lämmitykseen käytettävää polttoöljyä tilataan yleensä vähintään 500 litraa kerralla. Tällöin myös loppulasku kohoaa useaan sataan euroon. Nyt Hämeessä tutkitaan epäilyttävän edullisella hinnalla polttoöljyä kaupanneen henkilön rehellisyyttä.

Hämeen poliisi varoittaa Kanta-Hämeen alueella puhelimitse ja sähköpostin välityksellä tapahtuvasta polttoöljyn kaupustelijasta. On syytä epäillä, että polttoainetta ei toimitettaisi maksusta huolimatta. Asiasta on kirjattu rikosilmoitus petoksen yrityksestä.

Kerroimme aiemmin, että Kuluttajaliitto tarjoaa neuvontaa digihuijausten uhreille ja huijausten ehkäisemiseen liittyen puhelimitse ja verkossa. Puhelinneuvonta on jo alkanut ja chat-neuvonta käynnistyy 6. kesäkuuta. Hankkeen aikana järjestetään myös vertaistukitoimintaa huijausten uhreille ja heidän läheisilleen.