Vanhus yritti ajaa Roomaan – GPS ohjasikin Saksaan

Matkailu Urheilu · Tim Isokivi

GPS-järjestelmä on helpottanut monien matkustamista, mutta sokeasti siihenkään ei kannata luottaa. Erään brittiläisen vanhuksen se ohjasi Italian sijaan Saksaan.

81-vuotias Luigi Rimonti päätti matkustaa autollaan Iso-Britannian Newcastlesta Roomaan nähdäkseen paavin ja vatikaanin. Kesken matkan GPS-järjestelmä lakkasi toimimasta, joten hän kirjasi määränpään siihen uudelleen huoltoaseman työntekijän avustuksella.

Rimonti oli ihmeissään GPS-järjestelmän ilmoitettua hänen olevan perillä. Ympäristö ei nimittäin näyttänyt lainkaan Roomalta. Eläkeläisen noustua autostaan hän unohti laittaa käsijarrun päälle, minkä seurauksena ajoneuvo törmäsi läheiseen Saksan Romin tieviittaan.

Daily Mailin mukaan Rimonti syyttää mokasta GPS-järjestelmän käytössä auttanutta huoltoaseman työntekijää. Hän kertoo lannistuneensa Saksan Romiin Rooman sijaan päätymisestä niin paljon, että haluaa vain palata takaisin kotiinsa.