Lastenraiskaajat kastroidaan kemiallisesti Alabamassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Alabaman osavaltion lainsäätäjät ovat hyväksyneet lain, jonka mukaan kaikki lapsia seksuaalisesti hyväksikäyttäneet tai raiskanneet vangit joutuvat kemialliseen kastraatioon ennen vapautumistaan. Alabama on yhdeksäs osavaltio, jossa käytetään kemiallista kastraatiota seksuaalirikollisille.

Suomessa on arvosteltu viime vuosina lasten hyväksikäyttäjien ja seksuaalirikollisten saamia tuomioita. Yhdysvaltojen Alabamassa on käytössä järeämmät keinot rikollisten pysäyttämiseksi, sillä osavaltion lainsäätäjät ovat hyväksyneet lain lastenraiskaajien pakkokastraatiosta kemiallisesti. Kemiallinen kastraatio tarkoittaa voimakkaan lisääntymisvietin kahlitsemista lääkeaineilla.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet kemiallista kastraatiota voimakkaasti. Heidän mukaansa se vahingoittaa ihmisoikeuksia ja saattaa lääkeaineiden sivuvaikutuksille. Kemiallinen kastraatio voi aiheuttaa veritulppia ja allergisia reaktioita, Daily Mail uutisoi.

Lakialoitteen tehnyt Steve Hurst pitää epähumaanina lastenraiskaajien tekoa, jossa aikuinen henkilö on kajonnut puolustuskyvyttömään lapseen. Lapset ovat hänen mukaansa viattomia raiskaajan tekoon, ja joutuvat elämään teon aiheuttamien traumojen kanssa koko loppuelämänsä ajan.