Vaarallinen trendi: Iho poltetaan auringossa kuvion saamiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Auringonpalvontaa ja ruskettumista ei pidetä enää trendikkäänä tai terveellisenä. Pieninä määrinä auringosta nauttiminen on sallittua, mutta iho tulee suojata asianmukaisilla aurinkovoiteilla tai vaatetuksella.

Iho ei myöskään saisi missään nimessä palaa auringossa. Nyt auringosta on otettu apua uuteen ihon koristelutrendiin, jossa aurinko päivettää iholle siirtokuvan silhuetin. Ihmiset ovat koristelleet ihoaan erilaisilla kuvioilla ja antaneet auringon tehdä loput. Ilmiö ei ole uusi, sillä ihmisten korut ja vaatteet ovat jättäneet iholle rusketusrajoja kautta aikojen.

Kuvia on julkaistu sosiaaliseen mediaan sunburntattoo-hashtagilla. Samanlaisia kuvioita pystyy saamaan väliaikaisesti ihoon myös itseruskettavan voiteen avulla, jos haluaa välttämättä noudattaa trendiä. Siirtokuvan irroittaessa iholle jää sen alkuperäinen väri muun alueen ollessa tummempi. Toisaalta siirtokuvat itsessään ovat jo väliaikaisia tatuointeja.

View this post on Instagram

Check out my COOLEST #suntantattoo ! 😜 Got an amazing #mehndi #mehnditattoo before I took my #diving course in #nilaveli #trincomalee . Only in 4, 5 days time, the #mehendi which supposed to sustain at least 2 weeks started to peel off and left me these #amazing #sunburntattoo !😂😂😂 Then I was told by my diving coach that "oh of course, I mean 90% of the #ultravioletrays was absorbed by sea only 10% on the ground~" Nice after-sunburnt tip coach! 😅 #sunburnedtattoo #sunburnt #sunburned #travel #travelling #traveller #traveldiary #travelblog #travelguide #travellover #traveljournal #travelgram #travelphoto #travellife #srilanka #srilankatravel #holiday #diver #divelife #divesrilanka

A post shared by Yalan Hu (@yalanhuever) on