Kultainennoutaja valittiin kunnanjohtajaksi – virka kestää koko loppuelämän!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Kaliforniassa sijaitsevan kylän johdossa on erittäin hyvä poika. Idyllwildin nykyinen kunnanjohtaja on kultainennoutaja Max II.

Max, koko nimeltään Maximus Mighty-Dog Mueller II, on ollut kunnallishallinnottoman Idyllwildin kunnanjohtaja jo vuodesta 2014 saakka. Sitä ennen virassa oli koiran isä, Mayor Max I.

Vuonna 2012 Idyllwild Animal Rescue Friends -eläinsuoja järjesti vaalit, joiden ehokkaaksi kuka tahansa pystyi asettamaan lemmikkinsä. Ehdokkaiden äänestäminen maksoi dollarin, ja kerätyt rahat lahjoitettiin löytöeläinten hyväksi.

Max II astui kunnanjohtajan virkaan vasta 11-viikkoisena isänsä menehdyttyä. ABC News -uutissivuston mukaan koira kuitenkin paljastui niin päteväksi johtajaksi, että se päätettiin nimetä virkaan loppuelämäkseen.