Myymälävarkaalle iski makeanhimo Jyväskylässä – piilotti kääretortun kainaloon

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kääretorttu lienee ensimmäisiä leivonnaisia, joiden tekoa harjoitellaan kotitaloustunneilla. Kääretortut eivät myöskään maksa muutamaa euroa enempää kaupasta ostettuna. Silti jyväskyläläinen nainen yritti varastaa kääretortun kaupasta.

Poliisipartio oli suorittamassa työvuoroaan Jyväskylän kauppakadulla, kun läheisen kaupan vartija tuli kertomaan heille meneillään olevasta myymälävarkaudesta. Kaupassa oli ollut nainen, joka oli piilottanut kääretortun vaatteidensa sisään. Myyjä oli huomannut teon ja ilmoittanut asiasta vartijalle.

Poliisipartio kuljetti varkaan poliisilaitokselle, sillä hänellä oli perässä etsintäkuulutuksia. Vuonna 1990 syntynyt jyväskyläläisnainen on syyllistynyt vuoden sisään jo 13 kertaa anastusrikokseen. Naisen hallusta löytyi poliisilaitoksella myös puukko ja linkkuveitsi. Naista epäillään näpistyksestä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. Muutaman euron arvoiselle kääretortulle tuli reilusti hintaa lisää ja naisen teko söi turhaan verovaroja sekä monen viranomaisen työaikaa.