Poliisilta vakava varoitus: ”Älä maksa mielikuvitusveneestä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viikko sitten kuinka poliisi varoitti suomalaisia nettikaupoissa tehtävistä huijauksista, sillä esimerkiksi ennakkomaksuja on kadonnut monilta ostajilta. Tuotteita ei ole koskaan ollut tarkoituskaan toimittaa. Nyt Oulun poliisi muistuttaa samasta asiasta.

Oulun poliisi julkaisi varoituksen, jossa todetaan nettihuijarien iskevän niin veneiden kuin esimerkiksi polkupyörien ostajiin. Ennakkomaksun vaatiminen on ensimmäinen merkki mahdollisesta huijarista, ja siksi ennakkomaksuja ei tulisi koskaan maksaa näkemättä tuotetta henkilökohtaisesti.

– Mitään ennakkomaksuja ei pidä maksaa näkemättä itse tuotetta. Olemme saaneet useita tutkintapyyntöjä, joissa ostajat ovat maksaneet veneistä ennakkomaksua 1000 – 6500 euroa myyjien ilmoittamille tileille, mutta myyjät eivät ole toimittaneet veneitä sovitun mukaisesti eivätkä vastanneet enää ostajien yhteydenottoihin, Oulun poliisi kirjoittaa.

Samalla viranomaiset muistuttavat, että tämänkaltaiset huijaukset eivät rajoitu pelkästään veneisiin, vaan myös esimerkiksi polkupyörien ostajat voivat olla huijauksen kohteena.