Sähkötupakka räjähti teinin suussa – mursi leuan

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Sähkötupakoiden turvallisuus on herättäynt huolta Yhdysvalloista kantautuvan tapauksen ansiosta. 17-vuotias nuorukainen loukkaantui vakavasti sähkösavukkeen räjähdettyä hänen suussaan.

New England Journal of Medicine -tiedejulkaisun mukaan poika kirjautui sairaalaan kaksi tuntia onnettomuuden jälkeen. Räjähdys oli vahingoittanut vakavasti hänen leukaluutaan ja hampaitaan. Lääkäreiden täytyi poistaa vielä useita hampaita leikkauksen aikana.

Potilaan leuka täytyi sitoa kiinni metallilangalla kuudeksi viikoksi, jotta hän kykenisi puremaan jatkossa normaalisti. Lääkäri Katie Russellin mukaan sähkötupakka oli hyväkuntoinen eikä siinä ollut aikaisemmin ilmennyt ongelmia.

Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkevirasto FDA kertoo Live Science -sivuston mukaan sähkötupakoiden räjähtämisen olevan harvinaista mutta vaarallista. Tapaukset johtuvat usein laitteen akussa ilmenevistä ongelmista.