Kangasalan Tinder-raiskausta ei tapahtunut – perättömästä ilmoituksesta jopa kaksi vuotta vankeutta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Mediassa uutisoitiin viime kuussa Kangasalla tapahtuneesta raiskauksesta, jossa kerrottiin Niki-nimimerkillä esiintyneen miehen väkisinmaanneen naisen treffeillä. Nyt koko juttu on ilmennyt keksityksi.

Väitetyn Tinder-raiskauksen kerrottiin tapahtuneen huhtikuussa Kangasalla. Poliisi oli pyytänyt yleisövihjeitä Niki-nimisestä miehestä. Esitutkinnan aikana poliisille on kuitenkin varmistunut, että tapauksessa ei ole syytä epäillä rikosta ja ettei väitettyä seksuaalirikosta ole tapahtunut. Tutkintaa jatketaan rikosnimikkeellä perätön lausuma viranomaismenettelyssä.

Tutkittavasta teosta säädetty rangaistusasteikko on sakkoa tai enimmillään kaksi vuotta vankeutta. Vaikka väitettyä Tinder-raiskausta ei tapahtunutkaan, kannattaa ihmiset muistaa varovaisuus deittipalveluissa. Ensitreffit on syytä sopia aina julkiselle paikalle.