Jättimäinen aalto iskeytyi uimarannalle – pyyhkäisi turisteja ja tavaroita mukaansa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brasilian suurkaupunki Rio de Janeiron uimarannalle on iskenyt voimakas aalto. Kaukaa ulapalta saapunut vesimassa yllätti rannalla olleet turistit ja kaupustelijat. Aalto iskeytyi keskelle väkijoukkoa.

Nettivideolla nähdään, kuinka suuri aalto iskeytyy Rio de Janeiron rannalla kesäpäivää viettämässä olleiden ihmisten keskelle. Aalto tempaisee mukaansa rannalla olevia tavaroita ja jopa pikkulapsia. Toivottavasti kukaan ei loukkaantunut suuren vesimassan vuoksi.

Suurimmat yksittäiset aallot voivat olla noin kaksi kertaa merkitsevän aallonkorkeuden verran. Hyökyaallot syntyvät tavallisten aaltojen tapaan tuulen ja merenpinnan välisen prosessin seurauksena. Hyökyvät aallot ovat aiheuttaneet toisinaan merionnettomuuksia.