Lentokoneen matkustaja pidätettiin – piilotti kameran ykkösluokan vessaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

United Airlines -lentoyhtiön koneessa matkustanut mies on pidätetty salakuvaamisesta epäiltynä. Hänen uskotaan asentaneen koneen vessaan piilokameran. Kameran löysi koneen ensimmäisessä luokassa matkustanut nainen.

Hän ihmetteli vessassa ollutta sinisellä vilkkuvalla valolla varustettua laitetta ja antoi sen matkustamohenkilökunnalle. Laite ohjattiin eteenpäin FBI:lle. Kameran asentaja tunnistettiin sen ikuistaman materiaalin perusteella koneessa matkustaneeksi malesialaiseksi Choon Ping Leeksi.

FBI onnistui myös palauttamaan kamerasta jo poistettuja videoita, jotka osoittivat ainakin kahden naisen joutuneen salakuvaamisen uhreiksi toisessa lentokoneessa. Lee on sittemmin pidätetty. ABC 13 -uutissivuston mukaan häntä saattaa odottaa teosta vuoden vankeustuomio.