Katseet ylös! Yötaivaalla jo revontulia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Revontulia ei ole mahdollista nähdä ainoastaan talviaikaan. Ne voivat valaista yötaivasta jo loppukesästä ja alkusyksystä.

Todennäköisyys nähdä revontulia Suomen taivaalla on koholla tulevien öiden aikana. Syynä on Ilmatieteen laitoksen mukaan nopeutuva aurinkotuuli.

Revontulia voidaan nähdä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Loppuviikkoa kohti niiden todennäköisyys nousee. Parhaiten revontulia saatetaan nähdä taivaan selkeydestä riippuen maan pohjoisosassa ja mahdollisesti myös keskiosissa, mutta Etelä-Suomessa niitä ei todennäköisesti vielä esiinny.

Alan harrastajat bongasivat syksyn ensimmäiset revontulet jo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Sosiaalisessa mediassa onkin nähty useita kuvia, joissa näyttävät valoilmiöt hohtavat loppukesän yötaivaalla.