Autoilija, varo vesiliirtoa! Varmista nämä toimenpiteet heti

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Poliisi muistuttaa autoilijoita, että kaikkien on hyvä tarkistaa ajovalojen ja renkaiden kunto syksyllä. Kosteilla ja kylmenevillä keleillä on syytä myös varmistaa tuulilasien pyyhkijät ja niiden toimivuus. Auton ehjä ilmastointi edesauttaa autonlasien huurun poistamista.

Syksyn sadekeleillä autoilijaa vaanii vesiliirron vaara. Hyväkuntoiset renkaat ovat avainasemassa vesiliirron välttämisessä. Mitä syvemmät urat ovat, sitä paremmat vedenpoisto-ominaisuudet renkaassa ovat.

Vesiliirtoon joutuessaan kannattaa alentaa nopeutta painamalla kytkin pohjaan. Syksyn sateet ja vääjäämättömät yöpakkaset tuovat omat haasteensa tien päälle. Liikenneturva muistuttaa, että oikealla nopeudella ja muulla ennakoinnilla voi varautua haastaviksi muuttuviin olosuhteisiin.