Lasimaalauksen härski yksityiskohta – mitä Neitsyt Maria tekee Jeesukselle?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Raamatun tapahtumia ja henkilöitä on ikuistettu kirkkojen ikkunoissa oleviin lasimaalauksiin. Nyt erään pyhän rakennuksen lasitaideteoksesta on tullut viraalihitti, koska ihmiset joutuvat miettimään tarkkaan kuvan näkymää ja sen siveellisyyttä.

Rosievix-nimimerkillä Twitteriä käyttävä nainen on julkaissut kuvan, jossa on värikäs kirkon lasimaalaus. Kuvassa on Neitsyt Maria ja Jeesus. Nainen kannattelee Jumalan poikaa käsivarsillaan.

Kuvassa on kuitenkin yksityiskohta, mikä saa kokonaisuuden näyttämään härskiltä. Käsivarsillaan Jeesusta kannattelevan Marian toinen käsi osuu sopivasti sisäreiteen, johon on ilmeisesti tyylitelty lasimaalauksen keinoin varjostusta. Alueen muotokieli saa kuitenkin tilanteen näyttämään siltä kuin hänellä olisi miehen penis kädessä.