Onko lähelläsi myrkyllinen ihminen? Näistä merkeistä tunnistat

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Myrkyllinen ihminen on henkilö, joka ottaa enemmän kuin antaa. Ihminen ei välttämättä heti huomaa toisen henkilön huonoja haittavaikutuksia, mutta saattaa myöhemmin ymmärtää, miksi kaikki asiat menivät hänen seurassaan pieleen – etenkin oma hyvinvointi.

Yleensä muita ihmisiä hyväksikäyttävät henkilöt vaikuttavat aluksi todella vetovoimaisilta ja charmikkailta. He saattavat ylläpitää tiettyä roolia toiset ihmiset hurmatakseen. Lopulta kuitenkin huomaa, että he ovat itsekeskeisiä energiasyöppöjä, jotka eivät puhu muusta kuin itsestään. He eivät koskaan kysy tai ole kiinnostunut toisten ihmisten kuulumisista tai hyvinvoinnista.

Nämä henkilöt ovat myös niitä tyyppejä, jotka tekeytyvät joka tilanteessa uhrin rooliin. Olipa kyse mistä tahansa asiasta, tai vaikka he itse olisivat tehneet väärin, osaavat he kääntää huomion itseensä uhrin roolissa. Kukaan ei tarvitse myrkyllisiä ihmisiä ympärilleen. Mikäli heidän kanssaan on pakko olla tekemisissä, kannattaa suhde pitää pintapuolisena ja pitää pää kylmänä.