Macaron-leivoksista piti tulla sydämen muotoisia – härski seuraus

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskalaiset macaronit ovat suosittu leivos niin kahviloissa kuin kotikeittiöissäkin. Marenkimassaleivokset ovat tyypillisesti ympyrän muotoisia, mutta osaavien leipureiden käsissä syntyy myös toisenlaisia macaroneja.

Yhdysvaltojen Arizonassa asuvan Emma Plummerin valmistamista macaroneista on tullut viraalihitti niiden epätyypillisen ja härskin muodon ansiosta. Leivokset nimittäin muistuttavat lähinnä kiveksiä.

Plummer kertoo Buzzfeedille hänen tarkoituksenaan olleen valmistaa sydämen muotoisia macaroneja. Ne saivat kuitenkin kivesmäisen ulkomuodon uunissa. Leivokset herättivät hilpeyttä Plummerin jaettua niistä otetun kuvan perhechattiin sekä Twitteriin, ja pian kivesmacaronit lähtivätkin leviämään sosiaalisessa mediassa.