Quentin Tarantinon yllätyspaljastus: ”Hollywood-ura on Tyttökullat-sarjan ansiota”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tyttökullat-tilannekomediasarjassa seurattiin kolmen keski-ikäisen ja yhden kahdeksankymppisen naisen koomisia edesottamuksia Miamissa. Moni väkivaltaisista rikoselokuvistaan tunnetun Quentin Tarantinon fani ei ehkä osaisi arvata ohjaajan uran olevan sarjan ansiota.

Tarantino näytteli vuonna 1988 Elvis-imitaattoria Tyttökullat-sarjassa. Ohjaaja kertoi The Tonight Show Starring Jimmy Fallon -ohjelmassa roolilla ansaitun palkan mahdollistaneen Reservoir Dogs -elokuvan saamisen tuotantoon.

Tarantinon mukaan hän päätyi näyttelemään Tyttökullat-sarjan kahdessa jaksossa, jolloin hänen esiintymispalkkionsa tuplaantui. Jakso tuotti hänelle lisää rahaa sen päädyttyä parhaiden Tyttökullat-jaksojen kokoelmalle.

Ohjaaja tienasi jaksoilla yhteensä noin 3 000 dollaria, jolla hän elätti itsensä yrittäessään saada esikoiselokuvansa Reservoir Dogsin tuotannon alulle. Rahoituksen hankkiminen helpottui elokuvan käsikirjoituksen päädyttyä näyttelijä Harvey Keitelin käsiin. Loppu onkin Hollywood-historiaa.