Vessapaperin kysyntä räjähti koronaviruksen vuoksi – varkaat veivät 600 rullaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Koronaviruksella on ollut Hong Kongissa yllättäviä vaikutuksia. Monista päivittäistavaroista, kuten vessapaperista on pulaa ihmisten alettua hamstraamaan niitä kohteihinsa.

WC-paperin kova kysyntä on johtanut jopa rikoksiin. Taannoin kaksi puukoin aseistautunutta miestä ryösti tavarantoimittajan Mong Kokin alueella sijaitsevan tavaratalon ulkopuolella. Heidän mukaansa päätyi 600 rullaa vessapaperia. Ryöstösaaliin arvo oli noin 200 euroa.

Varkaat pidätettiin myöhemmin vessapaperivarkaat, ja osa heidän ryöstösaaliistaan onnistuttiin BBC:n mukaan keräämään talteen. WC-paperin lisäksi Hong Kongin asukkaat ovat hamstranneet koteihinsa muun muassa riisiä, pastaa, siivoustuotteita, hygieniatarvikkeita ja hengityssuojaimia.