Varkaat käyttivät koronapandemiaa – huippuarvokas Van Gogh -varastettiin museosta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Museot ympäri maailmaa ovat parhaillaan suljettuina koronaviruksen vuoksi. Nyt varkaat ovat käyttäneet tilaisuutta hyödykseen ja iskeneet taidemuseoon Hollannissa.

Varkaat rikkoivat Singer Laren -museon lasioven sunnuntain ja maanantain välisenä aamuyönä. Heidän mukaansa päätyi museossa lainassa ollut Vincent Van Goghin Neunenin pappilan puutarha keväällä -maalaus. Tekijät ehtivät pois paikalta ennen varashälyttimeen vastanneita poliiseja.

Museon johtaja Jan Rudolph de Lorm kertoi pressitilaisuudessa olevansa erittäin raivoissaan varkaudesta, joka tapahtui Van Goghin syntymäpäivänä. Maalauksen arvioidaan olevan noin kuuden miljoonan euron arvoinen. Poliisi tutkii parhaillaan tapausta taidevarkauksiin erikoistuneiden asiantuntijoiden avustuksella, uutisoi The Guardian.