Korttelirallista jatkossa 100 euron sakko – metelöinti ja tarpeeton ajaminen kielletään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on ollut kautta vuosikymmenten tapana kokoontua autoilla ja muilla menopeleillä keskustoihin, joissa on ajettu yömyöhään saakka korttelirallia, jolla on monta muutakin lempinimeä. Nyt korttelirallin päivät voivat olla luetut, sillä kesäkuussa voimaan astuva uusi tieliikennelaki kieltää tarpeettoman ja metelöivän ajon koko maassa.

Jatkossa tarpeettomasta ja äänekkäästä ajamisesta voi saada 100 euron sakon muuallakin kuin vain taajama-alueilla. Asiasta uutisoineen Yleisradion mukaan huviajelu on lain mukaan jatkossa kiellettyä tarpeetonta ajoa. Sakot voi saada myös kaasuttelusta ja musiikin liian äänekkäästä soittamisesta.

Uuden tieliikennelain 54 § toteaa kesäkuun alusta lukien, että ”tarpeeton ja häiritsevä ajoneuvolla ajo on kielletty”. Lakiteksti on muuttunut 15.2.2017 laaditusta hallituksen esityksestä, sillä alunperin 54 § oli muodoltaan ”häiritsevä ajo on kielletty”. Käsittelyn edetessä hallitus on siis lisännyt mukkaan maininnan tarpeettomasta ajosta.

Alkuvaiheessa poliisi määrittelee mikä ajaminen on tarpeetonta, joten lakimuutoksen käytännön soveltaminen voidaan joutua aikanaan punnitsemaan tuomioistuimessa selkeämpien määritelmien saamiseksi. Linjaus siitä montako kertaa esimerkiksi korttelin saa ajaa ympäri tulee varmasti vielä puhuttamaan.

Yleisradion mukaan kortteliralliksi on tähän mennessä tulkittu kolme kierrosta. Lakimuutoksen käytännön merkitys tulee todennäköisesti näkymään korttelirallia selkeämmin häiritsevän kovaäänisen ajelun osalta, sillä monissa kunnissa kaasuttelevat motoristit aiheuttavat merkittävää meluhaittaa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.