Kiina sivaltaa Donald Trumpia – osuva koronavirus-video YouTubeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinan Wuhanista alkunsa saanut koronavirus-pandemia otettiin aluksi monissa länsimaissa vastaan vähätellen, sillä esimerkiksi Suomessa terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL vähätteli toistuvasti viruksen vaaroja. THL esimerkiksi toisteli pitkään näkemystään, jonka mukaan riski viruksen leviämiseksi Suomeen on hyvin pieni.

Suomen THL vähätteli kansainvälistä mediaa myöden maailman terveysjärjestö WHO:n ohjeistuksia koronaviruksen vastaisista toimista. Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump ja hänen hallintonsa toimivat samoin. Trump toisteli vielä maaliskuussa, että pandemia tulisi olemaan ohi viimeistään pääsiäiseen mennessä. Toisin kuitenkin kävi.

Kun presidentti Trumpin vähättely paljastui lopulta katteettomaksi, presidentti Trump päätti lopettaa maailman terveysjärjestön rahoituksen. Jatkuva vähättely on heikentänyt yhdysvaltalaisten luottamusta presidenttiinsä, ja nyt Kiina heittää lisää löylyä. New China TV -kanavalla YouTubessa on nyt julkaistu video, jossa isketään nasevasti presidentin katteettomia puheita vastaan helppotajuisesti.