Näin ihmiset yritetään saada pysyttelemään sisällä Indonesiassa – haamut pelottelevat kaduilla liikkuvia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri maissa on nähty erilaisia keinoja saada ihmiset eristäytymään koronakriisin keskellä. Toisissa valtioissa luotetaan viranomaismääräyksiin, toisissa puolestaan mielikuvituksellisempiin keinoihin.

Indonesian Javan asukkaita yritetään saada pysyttelemään sisällä aavedein avulla. Kepuhin kylän kaduilla liikkuu illan tullen valkoisiin lakanoihin pukeutuneita ja kasvonsa valkoisiksi maalanneita ihmisiä. He esittävät paikallisisten kansantarujen pocong-haamuja, kuolleiden maan päälle jumiin jääneitä henkiä.

Reuters-uutistoimiston mukaan haamupartio vaikuttaa tehonneen joihinkin paikallisiin, erityisesti lapsiin ja heidän vanhempiinsa. Joihinkin haamuilla on kuitenkin ollut päinvastainen vaikutus, sillä osa paikallisista on päin vastoin halunnut nähdä vilauksen aaveista ja poistunut siksi kotoaan illan tullen.