WhatsApp uudistuu – useita uusia ominaisuuksia

Digi · Tim Isokivi

Nykyään Facebookin omistaman pikaviestisovellus Whatsappin ominaisuuksien määrä kasvaa entisestään. Uudet ominaisuudet paljastettiin Whatsappin blogissa.

Whatsappissa on jo jonkin aikaa voinut lähettää ja vastaanottaa tarroja, ja uudistusten myötä sovelluksessa tullaan näkemään myös animoituja tarroja. Uusien kontaktien lisääminen puolestaan helpottuu mahdollisuudella jakaa ja skannata yhteystiedot sisältäviä QR-viivakoodeja.

Pikaviestisovellukseen ilmestyi taannoin etenkin yöaikaan näytön tuijottamista helpottava tumma tila. Se laajenee Whatsappin mobiiliversiosta myös tietokoneella käytettävään työpöytäversioon. Ryhmävideopuheluissa yhden osallistujan kuvan koon suurentaminen koko ruudun kokoiseksi onnistuu jatkossa pitelemällä sormea osallistujan kuvan päällä hetken aikaa ja vapauttamalla se.

Uusia ominaisuuksia edustaa myös KaiOS-käyttöjärjestelmän käyttäjien mehdollisuus jakaa 24 tunnin päästä katoavia julkaisuja. Uudistukset ilmestyvät WhatsAppin viimeisimmän version käyttäjille lähiviikkojen aikana.